Trenutno pregledavate Redovničko oblačenje s. M. Sare Bošnjak

Redovničko oblačenje s. M. Sare Bošnjak

Na svetkovinu sv. Benedikta, 11. srpnja 2020. godine, postulantica Marijana Bošnjak obukla je redovnički habit i tom prigodom dobila novo ime: s. M. Sara od Milosrdnog Isusa. Obred oblačenja slijedio je nakon misnog slavlja koje je predslavio provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić. 

Činom primanja redovničkog odijela s. M. Sara službeno je započela vrijeme novicijata u Redu sv. Klare u kojem će kroz dvije godine moći dublje sagledati svoj poziv i osluškivati što Bog od nje traži.

Otac Provincijal u propovijedi je na poseban način istaknuo dvije riječi: sreća i vjernost. U redovničkom životu, koji nije izuzet od žrtava i poteškoća, ključ sreće jest vjernost koja donosi mir i stvara stabilnost u čovjeku. Ako smo vjerni Bogu bit ćemo sretni, a onda i sposobni tu sreću dijeliti s drugima.

Poslije svete mise i čestitanja slavljenici, opatica s. M. Hijacinta Batinić pozvala je sve uzvanike na ručak u samostansku dvoranu.

Dobrom i milosrdnom Gospodinu preporučujemo redovnički put s. M. Sare, sve one koji su krenuli za Isusom, te molimo za nova svećenička i redovnička zvanja.

Odgovori