Trenutno pregledavate Kanonski pohod i izbor opatice

Kanonski pohod i izbor opatice

Dana 10. ožujka 2021. godine o. provincijal fra Jozo Marinčić započeo je kanonski pohod u našem samostanu. Zazvao je na nas Božji blagoslov moleći da „Gospodin bude uz nas sa svojom milošću u ovom kanonskom pohodu, da nas rasvijetli svojim Duhom i, po zagovoru Djevice Marije, sv. Oca Franje i sv. Majke Klare, neka nam dade duh obraćenja i obnove u svojoj ljubavi“. Otac Provincijal razgovarao je sa svakom pojedinom sestrom, a potom je pregledao unutrašnjost samostana te zapisnike i druge knjige zajednice.

Sljedećeg dana, pod predsjedanjem o. provincijala fra Joze i u prisutnosti dva skrutatora, fra Ilije Jurića i fra Nikice Vujice, održan je izbor nove uprave našega samostana. Za opaticu je ponovno izabrana s. M. Hijacinta Batinić, njezina zamjenica je s. M. Klara Vujica, a savjetnica s. Marija Milić.

Zahvalni Bogu za Njegovo vodstvo pri ovom izboru, okupili smo se u kapelici i otpjevali himan Tebe Boga hvalimo. Čestitale smo novoizabranoj Opatici i iskazale joj poslušnost.

Na samom kraju s. M. Hijacinta zahvalila je o. Provincijalu za sve što čini za zajednicu sestara u Brestovskom i obećala trajnu molitvenu potporu njemu osobno i cijeloj Provinciji Bosne Srebrene. Otac Provincijal je u ime Provincije poručio da možemo uvijek računati na pomoć, bilo duhovnu ili materijalnu.

Odgovori