Trenutno pregledavate Potpredsjednica KVRPP BiH s. Zdenka Kozina posjetila klauzurne redovnice

Potpredsjednica KVRPP BiH s. Zdenka Kozina posjetila klauzurne redovnice

Potpredsjednica Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH s. Zdenka Kozina, u pratnji provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke, provincijske glavarice sestara Služavki Malog Isusa s. Ane Marije Kesten, superiora sarajevske zajednice Isusovaca o. Mate Anića i člana te zajednice o. Pere Mijića Barišića, kao i tajnice Konferencije s. Jadranke Obućina, posjetila je u srijedu 15. prosinca klauzurne zajednice: sestre karmelićanke u samostanu Bezgrješne Kraljice Karmela u Sarajevu i sestre klarise u samostanu sv. Klare u Brestovskom.

U radosnom ozračju i ugodnom razgovoru potpredsjednica Konferencije čestitala je sestrama božićne blagdane i kazala: “Božić je sjećanje na Božje smilovanje i naklonost Njegova srca. Ističući ovu dimenziju Božićnog slavlja istaknula je radost što, usred bijede i tmina današnjeg svijeta, postoje mjesta poput ovih i osobe po kojima postaje stvarna čovjekoljubivost Božja. Jer njihova čežnja za Svjetlom one svete noći preobražava čitavo čovječanstvo i oplemenjuje dolaskom Božjim. Oslonjeni na njihove molitve poželjela im je svaki dan Božić – Božju prisutnost, Njegov blagoslov i mir!”

Sestre karmelićanke i klarise zahvalile su na darovanom zajedništvu, poticajima i svakom obliku pomoći. (KVRPP BiH) Foto: s. Jadranka Obućina