Trenutno pregledavate Hodočasnici iz Ljubunčića, Rasna, Veljaka i Vitine

Hodočasnici iz Ljubunčića, Rasna, Veljaka i Vitine

Tri skupine hodočasnika posjetile su naš samostan 8. listopada 2022. godine.

Fra Mario Jelić i zbor župe Ljubunčić stigli su već u jutarnjim satima. Susreli smo se u našoj kapelici gdje je opatica s. Hijacinta Batinić govorila o povijesti samostana i našem načinu života, a nakon nekoliko zanimljivih pitanja hodočasnici su nam otpjevali dvije pjesme i nastavili svoje hodočašće.

U podne smo dočekale fra Stipu Bišku i pjevače i ministrante župe Rasno. Nakon što su se hodočasnici tjelesno okrijepili, riječi pozdrava i dobrodošlice uputila im je s. Hijacinta te predstavila naš dnevni red i način života. Neke od sestara posvjedočile su o svome pozivu, a potom su uslijedila brojna pitanja posjetitelja.

Fra Željko Grubišić i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Veljaka i Vitine stigli su u popodnevnim satima. Opatica s. Hijacinta iznova je predstavila naš način života, a jedna je sestra govorila o svome dolasku u samostan. Lijep završetak susreta bilo je životno svjedočanstvo jedne hodočasnice te fra Željkova sjećanja na susrete sa sestrama klarisama za vrijeme njegova boravka u Italiji.

I svi današnji posjetitelji ostat će trajno u našem sjećanju i našim molitvama.