Trenutno pregledavate Kanonski pohod i izbor opatice

Kanonski pohod i izbor opatice

Dana 2. svibnja 2024. godine provincijal fra Zdravko Dadić i predsjednica Federacije klarisa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini s. M. Dolores Mandić obavili su kanonski pohod u našem samostanu. Razgovarali su sa svakom pojedinom sestrom, a potom je fra Zdravko pregledalo i blagoslovio unutrašnjost samostana.

Sljedećega dana, pod predsjedanjem provincijala fra Zdravka i u prisutnosti dva skrutatora, fra Mire Relote i fra Damira Pavića, održan je izbor nove uprave našega samostana.

Za opaticu je ponovno izabrana s. M. Hijacinta Batinić, njezina zamjenica je s. M. Klara Vujica, a savjetnica s. M. Danijela Brekalo.

Nakon službenog dijela izbora okupili smo se u kapelici i otpjevali himan Tebe Boga hvalimo. Čestitale smo Opatici i iskazale joj poslušnost.

Opatica s. Hijacinta zahvalila je Provincijalu na očinskoj blizini i potpori koju pruža našoj zajednici te obećala trajnu molitvenu potporu njemu osobno i cijeloj Provinciji Bosne Srebrene. Fra Zdravko nam je zahvalio na iskrenosti i otvorenosti u razgovorima i iznova nas potakao da budemo radosni svjedoci Božje ljubavi u ovome svijetu, slijedeći primjer sv. Franje i sv. Klare.