Trenutno pregledavate Nadbiskup Vukšić pohodio župu i sestre klarise u Brestovskom

Nadbiskup Vukšić pohodio župu i sestre klarise u Brestovskom

Na blagdan svetog Stjepana prvomučenika, 26. prosinca 2022. nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić posjetio je župu Rođenja Blažene Djevice Marije i sestre klarise u samostanu sv. Klare u Brestovskom, pedesetak kilometara zapadno od Sarajeva.

U župnoj kući u Brestovskom radosno ga je primio župnik fra Mirko Majdandžić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, sa svojim suradnicima i suradnicama. Nakon međusobnog čestitanja župnik fra Mirko upoznao ga je ukratko s načinom na koji su obilježili vrijeme Došašća i proslavili Božić kao i s trenutnim stanjem u ovoj župi.

Pastira Crkve vrhbosanske s posebnom radošću primile su sestre klarise na čelu s opaticom s. M. Hijacintom Batinić. Nakon što je sestrama čestitao Božić i božićne blagdane, nadbiskup Tomo se u dugom i srdačnom razgovoru zanimao za stanje u samostanu i obećao molitvenu i konkretnu podršku samostanu i ubuduće. Sestre klarise su obećale pratiti svojim molitvama njega i potrebe nadbiskupije i zahvalile za podršku svima koji im pomažu u duhovnom i materijalnom smislu. (kta)