Trenutno pregledavate Bratski posjet sestrama klarisama

Bratski posjet sestrama klarisama

Dana 12. siječnja 2023. provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić u pratnji svojih suradnika fra Vinka Sičaje, ekonoma Provincije, i fra Damira Pavića, tajnika Provincije, posjetio je sestre klarise na Brestovskom.

Braću franjevce, zajedno sa svojim sestrama, primila je časna majka sestra M. Hijacinta Batinić. U ugodnom razgovoru sestre klarise su upoznale braću sa svojim redovitim duhovnim aktivnostima u samostanu kao i planovima za dodatno uređenje samostana. Sestre su svojim gostima također pokazale lijepo uređeni samostanski vrt, gdje sestre uzgajaju domaću hranu, ali ga koriste i kao mjesto molitve u kojem dominira prekrasna Gospina špilja.

Posebna milost ovog posjeta bila je vidjeti radost na licima dragih sestara klarisa i uvjeriti se da se ovaj samostan neprestano razvija. U ovoj oazi posvećenog života, molitve i predanja Bogu trenutno je dvanaest sestara klarisa, od kojih su tri u godini postulature. Ujedno ohrabruje činjenica da su svoj dolazak u ovaj samostan već najavile i druge zainteresirane djevojke.

Samostan sestara klarisa na Brestovskom, jedini na teritoriju Bosne i Hercegovine, velika je milost za Provinciju Bosnu Srebrenu, za katolički narod u našoj zemlji i za sve ljude koji ovaj samostan sestara doživljavaju kao veliki blagoslov i Božji dar.

Nakon uzajamnog bratsko-sestarskog druženja razišli smo se sa zahvalnošću u srcu što jedni drugima možemo biti braća i sestre u Kristu, po uzoru na sv. Franju i sv. Klaru. (FIA)