Trenutno pregledavate Nacionalno vijeće i učitelji formacije Franjevačkog svjetovnog reda

Nacionalno vijeće i učitelji formacije Franjevačkog svjetovnog reda

Nacionalno vijeće i učitelji formacije Franjevačkog svjetovnog reda u Bosni i Hercegovini i njihov duhovni asistent fra Miro Relota posjetili su naš samostan 11. veljače 2024. godine.

Susret je započeo misnim slavljem u samostanskoj kapelici koju je predvodio fra Miro u koncelebraciji s fra Gabrijelom Tomićem. Fra Miro je u propovijedi govorio o zajedništvu s Kristom i stvarnostima koje ponekad priječe to zajedništvo, te potaknuo prisutne da budu hrabri svjedoci Božje ljubavi i dobrote u današnjem društvu.  

Nakon misnog slavlja susret je nastavljen u samostanskoj dvorani. Fra Miro i nacionalna ministra Ivana Vidović zahvalili su na gostoprimstvu i izrazili radost zbog današnjeg susreta. Fra Gabrijel je govorio o bosanskoj kraljici Katarini Kosača-Kotromanić i o svom dugogodišnjem radu s Franjevačkim svjetovnim redom. Opatica s. Hijacinta Batinić predstavila je našu zajednicu i rekla nešto o povijesti samostana i našem načinu života, a jedna je sestra posvjedočila o svom redovničkom pozivu. Hodočasnici su se potom tjelesno okrijepili te u pojedinačnim razgovorima izrekli nam svoje molitvene nakane i zahvale, kao i želju za ponovnim susretom.