Trenutno pregledavate Nuncij Francis Assisi Chullikatt pohodio naš samostan

Nuncij Francis Assisi Chullikatt pohodio naš samostan

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt pohodio je naš samostan 23. travnja 2023. godine. U njegovoj je pratnji bila s. Emanuela Juričević, suradnica u Apostolskoj nuncijaturi.

Opatica s. Hijacinta Batinić uputila im je riječi pozdrava i dobrodošlice, a potom je uslijedilo misno slavlje u našoj kapelici. Govoreći o susretu Isusa i dvojice učenika iz Emausa, Nuncij je naglasio da smo i mi, poput ovih učenika, često u iskušenju udaljiti se od Raspetoga zbog različitih kušnja i izazova. Međutim, nadu u novi život možemo crpsti iz Svetoga pisma i Euharistije. Tu uvijek iznova susrećemo i dotičemo Krista koji raspršuje svaku našu sumnju, obeshrabrenje i strah. Lik sv. Klare Asiške izdvojio je kao izvanredan primjer vjere u uskrsloga Gospodina koji se uprisutnjuje u Euharistiji.

Nakon misnog slavlja uputili smo se prema samostanskom vrtu, a kod Gospine špilje zadržali smo se u kratkoj molitvi i razgovoru. Nuncij je govorio o neprocjenjivoj vrijednosti molitve i izrazio duboko poštovanje prema kontemplativnom životu, potičući nas da radikalno živimo svoj poziv i poslanje.

Bilo je lijepo ponovno razgovarati s Nuncijem tijekom večere u našoj blagovaonici. Način na koji je boravio među nama bio je toliko prirodan da se činilo kao da se već dugo poznajemo.

Ono što nam je nuncij Chullikatt darovao svojom molitvom, riječju i gestom ostaje u srcu svake od nas kao snaga i ohrabrenje na putu nasljedovanja Krista i služenja Crkvi i svijetu.